assalamualaikum semua... Heyy ! Awak stalk sini ke ?? Haa ! kantoi.. Btw, tiada apa yg menarikk dekat sini tapi yg pasti anda tidakk rasa menyesal laa.. Hehehe.. Dah mula jarang blogging tapi korang boleh follow aku dekat twitter :)

25 December 2011

saya kembali !

hyeeeppp u olls ! lama banget kita takk ke temu kann ?? muehehehe....lately niee ena bzy sesangat okee ! on9 pon kejap2 jee, thats y laa tak sempat nk post dekat blogg saya niee...hehehe...dari jumaat sampai leww ke arini baru dpt rilekss sket...siyesli i said, rindu gilaa nakk post ! mcm2 story nakk share tawww....hehehe....




muehehe, niee laa yg buadd sampai bzy tuhh kann...


entry for today ! actually story niee cte semlm tapi takk sempat nak postt so ena post arini laa yee...maaf if story niee dah lama...firstly, congrats tu angah kairol nizam and kak dayah coz bertunang semalam ! yeeehhaaa....finally, sampai jua jodoh angah kann ?? walauponn lambat sampai uda dah ada anak sorang taww...tapi tapee lau dah jodoh takk ke mana kann...bermula laa story nyee yee...pepagi semalam lagikk ena dah gerak ke kluang, *pagi kee ?? rasanyee mcm kol12 lebih jugakk aku gerakk* hahaha....then, sampai sana orang dahh ramai kat umaa tu coz nakk p anta meminang okee ! after baca doa selamat baru laa gerak ke simpang renggam...jauhnyee anagah dapat orang simpang renggam....amek masa dlm 1jam jugakk laa ke sana, hujan ponn kejap lebat kejapp takk hujan...but alhamdulilah tempat yg kami tuju tu takk hujan and kami ponn disambut baek oleh tuan rumahh...hehehhehe....yg beshhnyee, rumah akak tu mcm orang nk buadd keje kahwin dye punyee meriah taw...ada balai lagikk, hahaha...the ceremony ponn berlngsung dgn baekk tanpa masalah, seronokk jee tengokk...akak tu ponn simple jee takk mcm sesetengah orang yg bertunang make up berbagai...takk caya ?? tengokk niee....



cincin di sarung ke jari manis :)


hahh kann ?? betol takk ena cakap ?? hehehe, oke what...lepas jee sarung cincin berbagai we olls ponn p mkn....huh ! perot jgn cakap laa mang lapar gilaa taww....tuhan jee yg twu ena selaku photographer lagikk leww bzy dokk snap pix sana sini but then thx kak norr coz help me snap pix...hehehe...sygsnyee takk dpt snap pix angah coz dye kata dye slekeh masa tu so takk snap leww...takk kann nak pkse pulakk...if u olls nk tengokk pix2 lagikk, feel free pegi tgokk fb ena yee...jgn memalu pulokk..hehehe...so, inilah puncanyee ena penat....hahaha...apee ?? takk puas ?? oke2, ena share lagikk pix yee....dun worry....


hahh, nie semua cousins ena laa yee...yg sebelah ena and blakang ena tu dah kahwin yee...harap maklum :)



nyumnyum ! the cake :)


so, sampai sini jeelaa for today yee...dahh penat pulakk jari niee nak menari2 dekat keyboard niee, hahaha....byebyebye....


with purplishes love,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

21 December 2011

kenangan terindahh :)




hyeepp u olls ! shat takk arini, hopelly u olls semua shat sama mcm ena...hehehe...semalam ena dapat banyak offer job dari member2 ena....dekat optical center, bridal boutique, bread9, bookstore...hahh kann ?? banyakk sungguh....but then ta tao laa mana yg beshh, ena takk p tanya lagikk cuz parents ena mcm nak taknak jee bagi ena keje kann so nanti dulu laa, tunggu tahun baru okee ! hehehe...thanks to my scandal c nurul and zaini my classmate coz told me the vacancy, really appreciate :)



so, today punyee entry nakk story zaman skula dulu2....~aiyaaa~ mcm dah bertahun jee aku nie tinggalkan skula walhal takk sampai dua bulan ponn lagikk kann, over gilaa...hahaha...actually, arini rasa mcm bosan siket thats y laa rasa mcm nak postt pasal zaman skula dulu....hehe...u olls ponn mesty banyak memories waktu skula kann ?? jangan nakk tipu ! mesty ada punyee, nak2 pasal couple or something ke kann....ena niee nakk kata ramai kawan, bolee laaa....but kawan yg betol2 kawan ponn takk ramai jugakk....susah nakk explain cuz ena merantau banyak class dulu masa skula...but class yg paling rasa best bilaa dah form4&5 leww, hehehe.....dapat chemistry cket dgn dyowg....ena nakk share laa dgn u olls sumee okee !


miss u olls sumee even ada jugakk antara korangg yg aku ta ngamm sangat kann...with our best teacher ! PN.YUSRINA :)



thiss is my classmatess !
cyra, qyla, t-qah, ena, scha :)








soryy laa yee, if sumee pix niee kecikk cuz ena mencilok dekat fb c ucop classmate ena :)



dekat atas niee sumee di kire family baru ena laaa cuz we olls satu class masa ena pom4 until laa pom5....hehehe...dyowg sumee sporting, bolee bwak berbincang, ta kedekot ilmu tu yg penting and ofcoz happening gilaaa ! hahaha...now, ena nakk share zaman ena skulaa masa pom3, hehe...kali niee laen pulakk kawan ena cuz class laen kann....

ena sukee sangat pixx niee ! baekk punyee post gituu :)


ena with shuhada, one of my besties :)


my classmate :)



muehehehe, niee jeelaa serba sedikit pix yg ena bolee share dgn u olls okee ! yg laen2 tuu ta bolee laa sbb ta ingat pulakk mana ena letakk....tapi rasanyee u olls bolee add ena dekat MYSPACE lol cuz dekat situ banyak siked pix2 ena, hehehe...just search nurulrasinah@yahoo.com jeee....semua niee dah tinggal kenangan untuk ena sepanjang ena belajar dekat sini, sorry laa yee if ada pix yg ena takk share....hehehe...and ena harap my friendship dengan dyowg semua still berterusan spt biasa....


p/s : dimana tempat kita berada sememangnyee akan bertemu dengan manusia bernama KAWAN/SAHABAT/TEMAN tapi kita harus bijakk memilihnyee :)


with purplishes love,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

20 December 2011

bila sudaa berangan, hee


hyee u ollss ! lately niee, ena rasa malas sangat2 nakk update blogg....ta tao laa knapee, hangen tak ilang2 pulakk sejak tgokk blogg budakk tu copy ayat ena 100%, saket betol hati aku niee laa....tade idea buadd laa cara tade idea ta payah nakk copy idea aku, haishh ! bikin panas betol aku di buaddnyee...nakk tngokk fb dye ponn rasa meluat haihh...sabau jelaa....then, bila tgokk blogg sendiri mood hilang nakk update tapi tapela...dye copy tu sbb best kann ?? ena tao laa entry ena sume beshh2, ta penah kecewakann orang ryte ?? so, popular jugakk laa aku punyee blogg nie kann ?? sampai ada someonee tu copy, huhh ! hehehe...




blogg saya mungkin gempak sampai kau copy kann ??

so, entry arini nakk story pasal berangann....ena compemm sumee manusia sukee berangan tapi ta kesahh laa berangan pasal apee kann...hehehe....i admit that i love dreaming ! whoahh ! best sbnrnyee even orang dulu2 kata sape berangan mukee nanti byk pimples kann ?? hehe...but actually, tak betol laa cuz pimples tu naekk sbb hormon takk ponn skin problem, adatlaa kann...tade pimples ta matured ryte...ena sukee dreming mcm2 tapi ta bolee laa share semuanyee kann...just dreaming something that i really want it even sometimes rasa ena mungkin ta dapat nakk capat but at least i had a dream kann...hehehe....ena sukee berangan nakk stay dekat cameron highlands or sabah with my own family after i getting married laa....why ?? emm, bcuz it such a nice place, so cool...hehe...banyak tempat yg ena dah p melancong tapi yg dua tempat nie jugakk ena choose...dun noe y but i think mybee sbb perjalanan yg mencabar untukk sampai then bolee release tension dgn aman, jauh dari kesibukkan...cuaca ponn ofcoz laa ta panas sangat kann, just nice jee...nakk2 pulakk bila p kaki gunung kinabalu, beshh ouhh....nice experience punyee, siyes ! ena slalu cakap dekat syygs ena yg ena nakk stay antra dua tempat tu...if ta dapat kt sabah yg jauh tu at least dapat stay dekat cmeron yaww ! mesty ari2 seronok kann...ta caya ?? tgokk niee......



tengokk kabuss tebal tu....takk nampak pulakk gunung kinabalu kann
cuz tyme nie nakk hujan...sejukkk gilaa :)



hahh kann ?? ena dah cakap dahh best...tgokk suasana ponn dah tao bestt, hehe...bilaa p melancong rasa ta puas so ena nakk stay dekat sana mesty puas kann...hehehe...tyme2 bulanpuasa berbuka ponn copat takk lew lambat yg best nyee tyme org peninsular maghrib kat sana dah isyak dah....hehehe...hari2 ponn cepat jee masa berlalu kann, tyme korang sebokk tyto ena dah suboh dulu....hahaha...tapi kadang2 bila pk balek jauh pulaakk ena brangan kann ?? kena tggalkan mak ayah jauh2....tapi lau dpt further study dekat sabah oke jugakk, huhuu...dapat makan angen sekali kann....then, bolee tao mcm2 tmpat yg beshh kt sana...hehehe...thats all just dreaming ! if i have any chances i will grab it without thinking anything....just go ! hoho...kesian my sygs kena tinggal pulakk nanti....tapi semua inginkann kebahagiaan dlm hidup kann ?? ena ponn sama inginkann kesempurnaan dlm hidup...lepas hidup dah stabil barulaa bole pk pasal marriage rytee ?? if can ena nak capai dulu impian ena or apee yg ena berangan all this time and every year when i celebrate my birthday i wishh that i can give everything to my parents before i think someone else...u olls perasan takk some people bilee dah couplee lupee parents trus, just think about their couple ! i hate thiss kind of people ! ena ponn couple jugakk tapi tadelaa nakk agung2 kann sygs ena jee, pkir jugakk bout my parents...haishh ! so weird kann ?? tapi tapelaa, most important ena and sygs ena takk mcm tu, we ollss still remember our parents and family...family first ! remember that !! ena harap semuaa followers ena jadik mcm ena okee :)


p/s : kasih pada ibubapa kekal selamanye tapi kasih pada kekasih tak tahu bertahan lama mana...jangan terlalu agungkan kekasih anda sedangkan anda tidak pernah agungkann ALLAH dan kedua ibubapa anda :)

with purplishes love,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

18 December 2011

selamat pengantin baru :)

congratulations !


hope u olls bahagia hingga ke akhir hayat okee...


hyee u olls ! cner shad takk ?? ena shat, alhamdulilah...last post ena dedicated to my sygs kann ?? so, ena rasa rindu gilaa nak post lagikk tokk share + story dgn u olls...haha...padahal baru dua hari jee ta post, haishh...selama dua hari ena kat kg rasa seronokk gilaa dah rasa taknak balek pulakk cuz best gilaa taw...dapat jumpe my cousins yg jauh and dekat, hee...mcm jauhh sangat laa kann ?? cousins pulakk ofcoz laa sume nyee sporting okee ! takk caya ?? pegi tgokk fb ena then tgokk family member bpe ramai cousins, haha..tu baru cket, ada lagikk yg takk dapat blek tu...ena blekk tgahari ari jumaat, pagi jumaat tu ena dapat on9 kejapp jee tapi ta sempat nakk post tokk u olls...hehehe...sampai sne ofcoz laa dah ptg kann ?? then, dudok2 kejapp after asar we olls attend the soleminazation pulakk dekat masjid paloh....


akad nikah tyme :)



haa ! nak tengokk pix bebyk ag pegi laa tgokk kat fb ena yee, nk upload kat sini bebyk mcm crowded pulakk blogg ena niee kann...now, pegi fb search Ena Rasinah okee ! so, after the soleminazation tu, we olls sumee balek rhat2 kann badan then after maghrib and isyak starting laa malam berinai...simple but luxury, really happening...malam tu sumee enjoy and seronok cuz family dahh lama ta buadd weeding kann....hehehe...



malam berinai turqoise kalerr !


esoknyee pulakk, 17.12.11 hari bersejarah bermula...hehehe...the theme is my febret kaler purplishes woo ! pepagi tu hujan lebat gilaa dekat sana, sejukknyee jgn cakaplaa kann...mengigil tu...then, bila hujan dah teduhh ena sempat p jumpee my sygs hilangkan rinduu gituu....hehehe...tgah syok2 dating niee tibe2 dtg pulakk cousin ena c zaim niee, adess ! kantoi sudaa di situ...hahah...ap lagikk buadd ta tao jelaa kann...luckily, dye singgah kejaap jee tw....actually, ena jumpee sygs ena ponn bersbb bukan suke2 jee okee...we olls nakk tukar fonn cuz batry fon ena da low, ta bwak charger pulakk...hehe..if nakk charge kat uma pengantin tkodd fon ilang dahh ramai orang kann, mcm2 bulee jadi...so, its better charge kat uma sygs ena...hehehe...we olls jumpe ponn ta lama kodd, kejap jee...tgahari tuu, sygs ena text dye nakk dtg with his mom ! ena ponn pegi laa makan dulu wiith my cousins cuz cousins ena dah lapar dari pagi tak makan, heehee...then, ena baru hbes makan tibe2 mak mentua ena pulakk dokk sebelah...huhh ! terkejott den...after bsuh tgan ena ponn dtg kat sygs ena and mak mentua ena, dapat borak2 + temankan they olls kejapp jee cuz ena mang bzy tyme tuu nakk handle meja makan beradab kann....urmm, kesian pulakk kat mak mentua ena cuz dah janji nakk teman dye makan aritu....tapi tapela, ena dah text dye and said sorry...hehe...tyme tu jugakk laa ena tukar fonn blekk, hehe... batry ponn dah ada even takk penuh laa kann....thanks sygs ! after that, incident takk bulee lupee c zaim asyikk mnyakat ena jee, APTB laa...haha...papeponn, the weeding going smoothly without any problem even its raining, alhamdulilah....again, congratulations to kak zuby and abg sobri...jumaat niee kte ke temu lagikk yee di kedahh pulakk...mesty lagik2 seronok kann....



muehehehe, story arini just tokk share dgn u olls...actually, byk jugakk yg ena cut takk share cuz nanti ta larat pulakk kann u olls nak baca....ena pendek kann n bagi padat tapi part ena p jumpe sygs ena tu kene tulis ! bagi u olls tao yg ena da hilang rinduu cket, hehehe...b.t.w, rasa seronokk sgat, hilang segala masalah bilee dahh ramai2...hehehe....ena rasa u olls ponn sama kann dengan ena bilee dapat jumpee cousins niee mesti seronokk jee cuz jarang dapat jumpee....tyme raya and weeding jee laa peluang tokk jumpee kann ?? :)

with purplishes love,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

15 December 2011

just me and you !

dedicated specially to NAZRUL NAZIR.....

i dun noe y i miss you ryte now...but honestly, i really missing you laa sygs...just now i was thinking bout you then i got idea to post something for you....heee, *blushing*...thanks coz being part of my life darl, you really care every each things bout me, you willing do it anything as long you can see my smile, never want see i crying, most important you owez beside me especially when i have a problem and when i sickk....you show me your love with full of sincerely...i trust you so muchh but please dun hurt me sygs ! i love you nazrul ! sometimes, you have to be more patient with my behavior, so poor ryte ?? i owez control your life just bcuz i want you be a good person...also thanks cuz you already stop your bad habit like smoking just for me, i really appreciate sygs....maybe i'm not the best for you but i trying to be the best for you...what have you done for me all this tyme since we know each other its very sweet moments...you never hurt me even once ! i remember that ! you owez be honest to me...i noe you never unfaithfull to me bcuz you love me ryte ?? then, you told me that you oready changed ! i trust it ! every second if we text you always tell me that you love me and not willing missing me...mmuaahhhhxxx....i still remember for the first tyme you said 'I LOVE YOU' to me at my ears when we going to kluang by bus, so sweet ! hehehe....then, i love to see your jelousy towards me ! i'm not perfect ! but you remind me that i owez perfect in your eyes...mmmuuaahhhxxx...siyesly, mybe i can't live without you and my family sygs...one of your promises to me that you owez be my side ! so, please remember all your promises...nazrul ! i love so muchh !


hyeep u olls ! sorry yee cuz entry arini ena post just for my sygs....ena rinduu sangat dekat dye laa thats y laa nk post tokk dye...hehe...sorry kayy if ena takk story or share anythings tokk u olls...ena akan off post starting tomorrow cuz nakk blek kg, yeehaaa ! hopefully dapat jumpee you laa sygs ! heee...okeelaa, after ena come backk to home, i will post for u olls mybe bout the soleminzation and weeding my cousin ! mesty seronokk....this is my promise to all my lovely followers !


p/s : hargai laa someone yg sygskan anda, jgnlaa menunggu org yg tidak pernah sygskann kita kerana kita akan lebih dihargai pada orang yg menyanyangi kita....hidup akan lebih bahagia jika ada orang yg menghargai diri kita ! sumpah !



with purplishes lol,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

14 December 2011

sudaa lama mencari....

hyepp u olls ! munink ! ouchh, munink kee ?? mcm dahh tgahari je kann, lunch tyme dah japp lagik...hahaha...tapi tape cuaca mcm munink lagi so i'm wishing gud munink ! hee...so, what u olls punyee plan for today ?? heee...

smlm sygs ena pesan ingatkan dye ekat buku text cuz today dye kene pulang buku...but ena siyesly lupa gilaa beb then tadi on9 fb kumen japp dgn kwn my sygs dye story pasal pulang buku text..OMG ! ena tk ingatkan my sygs ponn weyy mlm tadi ~aiyaa~...cik mia sufira diam2 eyhh cuz this is our secret ! haha..but then, ta lama tu sygs ena text bgthu japp lagikk dye nk p pulang buku, so i'm just saying sorry to him..hee, luckily he's fine ! dahh laa smlm ena p tukar email fb my sygs then sjee tmau bgthu dye, hoho...really sorry, i will tell you sygs...just wait lols...

now nak story pulakk...entry kali niee msty u olls pelikk kann ?? ape laa yg ena dokk mencari selama niee...hohoho...ena carikk lagu KITA SATU laa u olls but ta jumpe2 nak letak kat blogg ena yg comel2 nie kann, eieieiei ! perasan gilaa kau rasinah, haha...kau ingat tade blogg yg lagikk comel kee ?? haha, i dun care ! sesekali nakk perasan ponn kat blogg aku sendiri, it is ryte ?? hoho..so, today i'm very lucky ! really lucky ! bcuz i found it, yeehaa...finally, dapat jugakk ena letakk lagu niee...so cool ! hohoho...terpengaruh dengan kakak ena leww ap ag then ena bg pengaruh pulakk dekat sygs ena and lastly my sygs asked me to put this song in my blog ! hahaha..beshh gilaa ahh ! puas mencari + selongkar + mengodeh taww taww....i really enjoy guys...and i also hope u olls enjoy same like mee ! hihihi...i love my followers too ! to my sygs, you kena follow my blogg okee ! it is surprise, hoho...memandangkann ena jee tuan punyee blogg nie n takk penah share dgn my sygs so lagi laa jadik surprise kann....seronoknyee,wee ! feeling so satisfied after i changed the song, muahaha...


for my followers, jgn terkejot mahuponn terkujat bila menjengahh blogg ena niee lols cuz ena punyee habit mang sukee tukar2 cuz cepat bosan...hahaha...nseb baekk laa laky aku takk suke tukar woo ! and i thought nakk tukar background jugakk tapi malas nakk godeh leww....then, ena tukar lagu jeala u ollss, okee takk ?? haha...cinta elysa ponn dahh happy ending smlm so if dgr lagu niee bulee laa ingat elysa dgn aril tuhh kann, hee...sygs ku jgn jelous okee if i mentioned nme aril a.k.a botak juvana tu ! i noe u r so jelousy bf but i like it, muahaha..syokkss story morry niee suddenly rasa nakk makan BLACKFOREST laa pulakk haihh...japp lagi makan laa, hee...so, until here for today okee....wait my next post...it mybe interesting or mybe not lols cuz i don't have any idea topic to share and story...muehehe


with purplishes love,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

13 December 2011

impatient gilaa !

hyeee u olls ! today ena lambat cket post kann ?? cuz tade apee yg nakk story ann kat u olls but now dah memalam niee rasa nk story pulakk...heee, suke suke ! u olls nak tao takk apee yg ena impatient gilaa niee ?? actually, this friday ena akan pulang ke kg di paloh, kluang cuz nak attend solemnization and weeding akak sedara ena lols..tu yg takk sabaq tapi cm aku pulakk yg nk kahwen kann ?? bria betol takk sbar2, huhu...akak yg nk kwen tu rilekss jea aku pulakk yg excited berbgai...haha...excited ada mknee okee ! cuz nakk jumpee my sygs leww, sape lagikk...thenn, ena dah janji dengan makk mentua nak teman dye makan nanti tu yg hepppy sangat...the important thinggs nakk jumpee all my sdare mare, huhh ! bilee lagikk nk berkumpul nakk gossip...heee...but ygg sedihnyee kakak ena yg sorang niee takk dpat blek cuz ari sabtu dye ada class so ta beshh laa kann ?? tapi tapee yg pentinkk dapat jumpee sygskuh ! hee, tunggu yee....
THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

12 December 2011

~aiyaa~ :)

u olls ! hyeee semuaa....shat takk ?? ena, alhamdulilah shat sudaa...heee...huhh ! kat sini musim hujann so mang sejukk gilee laa ann, tadi ena mandi ponn air dahh mcm ice dahh...punyeelaa sejukk sampai mengigil di buadnyee laa...kangg lau takk mandi ke***k memang compemm hangett jea kann ?? hbess bau 1segamat pulakk nanti...hahaha...so, kenala mandi bila dah tgahari cket tadela rasa sejukk sangat....


aktivity arini dokk uma jeala....ngntokk sagat mata niee haihh...then, dari pagi dokk mnghadap tb dgn mak+ayah+abg ena tgokk keberangkatan balik agong kita tu laa, seronok pulakk mlayan...rasanyee semua channel tb kisah agong jea ann....heee....5thun sekali jee y not spend tyme skejap tgokk adat istiadat orang melayu kita ann, zaman agong dulu2 nak tgokk takk dapat cuz kecik ag and lau tgokk ponn tak phm but now bulee tgokk, heee....umur ponn dah byk, haha...tapi bkn tua okee ! seronokk sesekali tgokk something yg betol2 protokol ryte ?? hee...nak sambung tgokk rasa malas laa pulakk thats y laa ena on9...haha...


so, bermulaa laa entry arini yee....huhuu...ena niee terlalu over kee ekk bab2 cple niee ?? adess...adakah semua entry ena byk story pasal cple ?? rasanyee takk jugakk cuz ena jarang post pasal cple or pasal ena with my sygs ryte ?? actually, ena ponn takk berminat jugakk nk post something yg agak privacy ann juz sometimes rasa nak sharing jee kodd... thx tokk u olls cuz ingatkan ena jgn asyik story pasal cple jee nanti followers bosan pulakk nak follow ann story yg sme jee nanti kann...tape2, ena faham...heee...after this, ena akan kurangkan story bout me n my sygs okee ! but if bout something yg interesting ena akan share, muahaha...privacy tetap privacy ann, ena jugakk tak kann malu kann sygs ena tokk post entry bout us...ciann nanti sygs ena dye malu ke apee ann....we also must think bout our BF/GF ryte ?? sometimes bilaa ada orang story pasal hubungan they olls rasa seronok jugakk membaca but ena ta brapee pndai sgat nk share something yg ena rasa privacy lols...hehehe...so, let it be jee...cuz masing2 ada kelebihan kann ?? ena ponn seronok+enjoy jee bilaa membaca nak2 pulakk if story they olls rileks and santai2 jeaa ann...bulee jugakk jadi kann moral untuk ena n my sygs ann, heee....lagiponn blogg masing2 so suke hati they olls laa nak share story ape ponn kann ?? yg pentinkk sekali beshh, haha...story ena ponn sometimes mcm ta beshh + bosan jugakk ann...depends pada orang yg menulis tu kreatif or takk tokk sampaikan story they olls....muahaha...but for me all my followers punyee blogg besh2, tade story yg ena rasa bosan...owez hot stories, heee....siyesly, kadang2 ena rasa nakk tergelakk ponn ada bilee follow 1 blogg niee....story sumee takk bulee bla...hahaha...mungkin tu kreativiti dyee kann, kte ta tao....hee...and one more thing, ena kekadang ada jugakk rasa malu nakk story pasal ena n my sygs, i dun y laa...mybe laa cuz ena ramai relatives + friends dekat fb and blogg ena so bilee nakk post pasal we olls naekk malu pulakk, kangg bilee jumpe they olls mamposs kena gelakk sakan pulakk aku niee, hahaha...kena perli takk suda, huhh ! ta dapat dibayangkan laa cner nanti muke aku niee, haha...nanti they olls bagi opinion ena niee cple over sgat asyik dokk story pasal cplee, muakk they olls sumee...haha, terbaekk laa....they olls cple jugakk tapi tadelaa mcm ena niee memanjang nakk story cple jee sampai status katt fb ponn engaged siot, korang ado ?? hahaha... they olls ponn cple jugakk tak silap ena but tade pulakk letakk bf/gf dekat fb...muahaha...adakah cara ku ini terlalu keterlaluan atau over ?? haha, korang jee yg bulee menilai laa....tapi apee yg ena rasa it is normal ann...tapi tak salah dgr opinion relatives + friends niee rtye ?? hati manusia kita tak tao, mungkin luaran mcm dye sukee jee tapi dlaman hbes kene kutokk, heee...bff sekaliponn ade prasan kann....papeponn, i love my life ! really enjoy + happy owez with my family + my sygs, most important FAMILY DI DAHULUKAN, KEKASIH DI UTAMAKAN !


p/s : cari kelemahan diri sebelum cari kelemahan orang lain....ape ke pelikk pesanan aku nie ?? hehehehe...


with lol,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

11 December 2011

rindu AISHITERU....

selamat petang semua ! super sunday ! semoga u olls semua sihat okke ! pagi tadi mood ena mybe kurang baekk but now my mood oready SMILE, hee...y ?? urmm cuz my sygs sudaa text ena.....weee :) cuaca arini sejukk gilee seyy cuz dari pukol5 pg hujann takk stopp ! adakah akan banjir lagik ??~aiyaa~ susah woo, ena nakk blek kg lagikk 16hb niee, mintak2 takk banjir u olls :)

entry ptg niee, nakk story yg simple2 jee walauponn ena ta bape nakk okee..tengkuk+kepala sket woo ! ta tao laa knapee....adesss...tgah2 on9 dekat fb tadi rasa nk bukakk blog pulakk then fb ponn ena off cuz nk post kat blogg niee, hehehe...ena rindu dekat aishiteru laa...huhh ! thats y laa lagu latest tokk followers ena aishiteru ! i really miss it cuz lagu nie mcm kene jee dengan ena and sygs ena ann ??? ena tao sygs ena ponn sukee lagu niee cuz yg bawak pengaaruhh tu ena sendiri, haha...aptb ann....papeponn ena rindu gilee ahh, siyes beb ! tgah2 dokk post blogg nie rindu jugakk laa kat sygs enaa...bilee laa dapat jumpee dye lagi, hadoii ! nanti ma blekk paloh 16hb niee kte jumpee ea sygs, imysm ! badan niee rasa mcm nakk demam laa u olls....mybe sbb cuaca yg takk menentu skrg niee ann, smlm panas terikk arinin hujan sepanjang ari...haishh ! lau nakk demam ponn demam laa skrg ann...urmmm..papeponn love aishiteru ! to my sygs ily+imy+iny <3




with lols,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

blurpp !


entry arini ena ta tao nakk post apee....mata ngntokk mcm takk cukup tyto, mlm tadi susah nakk lelap mata...bgun pepagi dahh jadikk bbysitter pulakk, bby niee asyik menanges jee kejenyee haihh...penat nak jaga dye u olls...


niee laa budakk nyee u ollss, adess

then, smlm ena dapat berita sygs ena punyee phonee masuk air cuz dye terjatuh kat gunung....huh ! now takk bulee laa text yee...takk kann nak pakai phonee adek dye pulak kann...so, tapelaa...mood takk bape okee laa olls....byebyebyebye




THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

10 December 2011

hari hari yg ceria :)

hyeee sumee ! hee, shad ta arini ?? ena mcm lambat pulakk post tokk arini kann...bzy lol, mkcek ena dari kluang mai sini cuz ada hal tadi....then, borak2 takk sedar dah ptg bilaa dye dah blek barulaa ena free sket tokk post....muahaha....



today i feel so hepy without any reasons...why ?? urmm, dunno laa u olls...hati niee berbunga riang pulakk...heee...ape mknenyee itu ?? jengjeng...tade pape mkne ponn...biasalaa perasan ann takk bulee di tafsir...2,3 ari lepass mood ena takk bape nakk okee sgat al maklumlaa pompuan niee ann ade jee bendera merah naekk tiap2 bulan tu yg mood2 ekot lari sekali...and tengs to my sygs cuz owez with me and sabar laa jugakk dgn prangai ena bile tyme2 bndera naek, haha...mood tak tentu lngsung, sometimes terfikir jugakk selalu sket ann hati dye tapi nak buadd cner dah memang cm tuu ann luckily laa sygs ena niee faham..hee...ily NAZRUL NAZIR <3 ....arini ena adelaa jugakk rasa sunyi lau ta 24jam phone mlekat jee kat tgan niee cuz text dgn sygs ena tapi arini sygs ena dye p enjoy mandi gunung dgn kwn2 dye also with his teacher and ena ponn bagi dye ruang tokk hepy2...hee...mule nyee mlm tadi sygs ena bgthu dyowg sume cancel nk p gunung berlumut cuz ada case ragut and curikk moto so dyowg tukar plan p gunung lambakk pulakk...ena ponn bgthu sygs ena takk payah p gunung berlumut kunk buaddnyee moto ilang takk ke susah nanti, dye ponn kata okee...then pagi tadi sygs ena gerakk dye sempat laa text ena bgthu nak gerak tapi ena late rply, cian dye mybe tunggu msg ena...tgahari cket tadi ena text dye but he's nit rply, tapela bzy kodd...hee...then, tak lama tu makk mentua ena pulakk text ena tnye sygs ena ada msg ena ta cuz mak mentua ena col n text ponn c sygs ena ta rply...mybe tgah bersronok ann, tapelaa..ena takk kesah tapi cian pulakk kat mak mentua ena risau kann sygs ena ~aiyoo~ tibe2 pulakk mak mentua ena bgthu mungkin sygs ena tggal kann phone dye kat uma nenek dye....hahh ?? what ?? terkejott ena ! smlm dye kata nak p gunung lambak n cancel p gunung berlumut...ishh, APTB laa..tade pulakk dye bgthu ena dah tukar plan, adoi...risaunyee haihh, dah sampai sana ponn tak rply msg...tapi takpe, ena doakan sygs ena slamat okee...ruginyee tak dpat join cuz sygs ena bgthu lambat plan arini, huhh ! tade rezeki laa kodd kann u olls...

p/s : harap2 sygs ena tade pape cuz dye da laa naek moto ann, emon and achiek bet tolong jaga ann c nazrul untuk ena ea :)

with lol,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

09 December 2011

i'm not s******h okee :P

hyeee u olls ! adakah semuanye sihat ?? ena harap semuanya sihat laa, lagiponn arini kann penghulu segala hari so harapan ena semua sihat okee ! ena sihat, alhamdulilah...ALLAH masih lagi memberi ena nyawa untuk meneruskan hidup pada hari nie, ALHAMDULILAH atas nikmatnyee untuk kita semua okee :)


don't judge a book by its cover laa ! i really hate all this kind of peoples...why you must judge me even you never noe bout me ! ~aiyoo~ SNOBBISH is not in my list of my life okee ! siyesly, ena takk penah snob tak kira laa pada sape ponn...mungkin ena takk kenal u olls tapi takk bermakna u olls bulee cakap ena niee snob...ena takk nafikan setiap kali ena jumpe or terserempakk sape2 yg ena kenal but ena takk tegur bukan sebab ena niee snob tapi mungkin u olls tu takk rapat gn ena...ena kenal takk bermakna ena kena tegur, ryte ?? kunk, korang cakap aku niee gilee pulakk asal aku kenal jea korang aku maen belasah jee tegur ~aiyoo~ APTB laa...every humans have their own behaviour ryte ?? mungkin cara ena nie u olls anggap ena niee snob...helloo ! if ena snob tade sape ponn nak kwn dgn ena tapi terbukti ena ramai jugakk kwn even takk rapat sangat...we still being friends so, y nott u olls kenal dulu ena then judge laa pape okee...ena ada sorang kawan niee, sbelum ena kwn dgn dye ena selalu laa jugakk trserempakk dgn dye kat skulaa...buadd derkk jee laa kann, dah ta kenal takkan nak byebye tgan pulakk...dye selalu jugakk tegur n borak2 dgn member2 ena tapi ena still buadd ta tao cuz tade bnde yg ena nk caka dgn dye...then, 1 ari tu ena bulee 1class pulakk dgn dye...fuhh ! apa lagi bila dah borakk n kenal2 dye trus cakap ena niee oke, sporting, gile2 cket....sampai laa akhirnyee dye trus trang dekat ena, first impression dye pasal ena adalah SOMBONG ! hahaha...tapi rupe2nyee takk so ini bermkne u olls kena kenal dulu manusia yg bernama ENA RASINAH niee beforee nakk bagi pendapat u olls pasal dye...i had a lots of experience, sometimes ada jugakk bebudak kat skula yg sanggop jeling kat ena cuz ingat ena nie snob...hahaha...tak payah layan ann senang...kau tu budakk bawah tibe2 pulakk nak carik pasal dgn aku, dah masaklaa haihh ! dari aku melayan korang tyme tu baekk aku buadd dunno, kau jugakk yg benggang ann...hahaha...alang2 kau dahh judge aku niee snob, aku snob jeaala tros depan kau....muahaha...cian kau ann...


aduhhh ! penat laa story, post pepanjang ponn orang tetap jugakk takk phm2....hahaha...and the end, aku takk nakk amekk pedulikk lagi dah pasal cakap2 orang...tade effect ponn dlm hidup akuu ann....


with lol,
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

08 December 2011

just sharing :)


enrty for today takk byk lols, sape2 yg ade fb ena mungkin ramai dah tao kott case pkcek smlm tu kann ?? so, malas nak story lagikk...saket hati nanti makin membuak2 kangg susah pulakk....huhuhu...firstly, today birthday si jantung hati ena sorangg niee, HAPPY BIRTHDAY BABY ! i love you so muchh sayang, acu doakan baby owez hepy okee !


budakk niee la bufday dye arini :)


secondly, ena nakk share something niee ! muehehe....lebih sesuai tokk girls kottt, let's read n enjoy okee...ena dapat dekat fb pagi tadi...bunyi mcm menarik so ena copy paste jeala...FAKTA MENGENAI LELAKI :)


1)Lelaki tidak benar-benar memilih gadis yang cantik. Mereka lebih suka gadis yang pembersih dan kemas.
2)Lelaki benci kekasih di'ngurat'
3)Seorang lelaki boleh suka anda untuk seminit, dan kemudian melupakan anda.
4)Ketika seorang lelaki berkatadia tidak memahami anda, itu hanya bermakna anda tidak berfikir seperti dia.
5)"Awak buat apa tu? " atau " Awak dah makan? "adalah soalan biasa pertama seorang lelaki bertanya di telefon hanya untuk mengelakkan gagap.
6)Mungkin lelaki mengurat sepanjang hari tapi sebelum mereka pergi tidur, mereka selalu berfikir tentang gadis yang benar-benar mereka sayang.
7)Ketika seorang lelaki benar-benar menyukai anda, dia akan mengabaikan semua perangai buruk anda.
8)Lelaki cair bila melihat senyuman gadis.
9)Lelaki akan melakukan apa saja hanya untuk mendapatkan perhatian gadis itu.
10)Lelaki benci kalau anda berbicara tentang bekas teman lelaki anda.
11)Apabila lelaki berhasrat ingin bertemu orang tua anda. Biarkan mereka. ... Jangan harap..
12)Lelaki juga boleh menangis!
13)Jangan mengapi-ngapikan seorang lelaki. Percayalah. Dia akan mengamuk walaupun dia nerd sekalipun.
14)Lelaki tidak dibuai oleh mimpi dan terlalu mengharap.
15)Lelaki biasanya berusaha keras untuk mendapatkan gadis yang telah meninggalkan mereka, dan ini membuat lebih sukar bagi mereka untuk menerima kekalahan mereka.
16)Apabila anda menyentuh hati seorang lelaki, tidak ada jalan untuk kembali.
17)Memberikan lelaki mesej tergantung seperti "Kau tau apa?!... Argh ... Takde apa-apa!" Akan membuatnya memberi kata putus yang tidak pernah anda fikirkan.
18)Seorang lelaki mampu mengurat dengan beribu cara tetapi mereka biasanya gagap ketika mereka bercakap dengan seorang gadis mereka benar-benar cinta.
19)Ketika seorang lelaki membuat "umm" berpanjangan atau memberi bermacam alasan bila anda meminta dia untuk melakukan sesuatu untukmu, sebenarnya dia ingin mengatakan bahawa dia tidak menyukai anda.
20)Ketika seorang gadis berkata "tidak", seorang lelaki mendengarnya sebagai "cuba lagi
21)Lelaki lebih banyak bercakap daripada perempuan terutama ketika topik tentang perempuan.
22)Lelaki tidak memahami kenyataan "Get Lost" dengan baik.
23)Lelaki benar-benar berfikir bahawa perempuan adalah sukar dibaca dan mempunyai keputusan tak terduga tapi masih menyayangi mereka.
24)Lelaki tidak peduli tentang bagaimana berkilau kasut mereka tidak seperti perempuan.
25)Lelaki cenderung membuat tanggapan yang tidak benar terhadap perempuan bahawa semua perempuan itu sama, dan mereka akan menyedari bahawa mereka salah.
26)Setiap lelaki boleh menangani semua masalah-masalahnya oleh dirinya sendiri.
27)Tetapi dia terlalu keras kepala untuk menghadapinya.
28)Lelaki merasa begitu keberatan ketika seorang gadis bersumpah.
29)Titik kelemahan lelaki berada pada lutut.
30)Ketika suatu masalah mula timbul, seorang lelaki biasanya membuat dirinya nampak cool tapi masih memikirkan cara mengatasinya.
31)Ketika seorang lelaki memandangmu, dalam kepala dia hanya ada 2 perkara. Mengutuk atau syokkan kamu.
32)Apabila anda menangkap teman lelaki anda curang dan dia meminta peluang kedua, berikan kepadanya. Tapi ketika anda menangkap dia lagi dan dia meminta peluang lain, tinggalkan saja. Dia tidak serius dengan anda.
33)Jika seorang lelaki membenarkan anda memutuskan perhubungan, ini bermakna dia benar-benar mencintai anda.
34)Jika anda mempunyai teman lelaki, dan kawan teman lelaki anda selalu menjeling anda, itu jelas menunjukkan bahawa dia cemburu setiap kali anda dengan kekasih anda, dan dia lebih cintakan anda lebih daripada teman lelaki anda.
35)Lelaki belajar dari pengalaman bukan dari novel cinta yang perempuan baca dan mengambil sebagai asas pengalaman mereka.
36)Anda boleh mengetahui adakah seorang lelaki benar-benar terluka atau sakit ketika dia menangis di depan anda!
37)Jika seorang lelaki tiba-tiba meminta anda untuk dating, tanyakan dulu mengapa.
38)Ketika seorang lelaki kata dia tidak boleh tidur jika dia tidak mendengar suara anda meskipun hanya untuk satu malam, letak telefon. Dia juga kata begitu untuk gadis lain. Dia hanya ingin mengurat anda dan kadang-kadang hanya untuk permainkan anda.
39)Anda benar-benar boleh mengatakan bahawa seorang lelaki memiliki niat yang baik jika anda melihat dia bersembahyang ketika keluar dating.
40)Lelaki tidak akan mencari nasihat dari seorang lelaki melainkan dari seorang gadis.


luckily, no10 tu ena takk penah buadd KECUALI sygs ena tanya then baru laa ena story dekat dye...huhh ! tapi yg beshh, kelemahan lelaki pada lututnyee, hehe...msty klakar gilee ann...so, for girlss ena dah ponn share sikit tips untuk info u olls bila bersama/text/date dgn si dia u olls tu okee...sometimes, kita takk tao apa yg kita buadd rupenyee BF kita takk sukee, parah laa pulakk ann...jaga hati tu penting ryte ?? tips yg ena sukee no6 tu mcm menarikk bagi ena...pasni kena tanya sygs enaa laa apa yg dye buad before dye tyto waktu malam tu...hehehe...tapi sume tips tu berguna sebenarnyee tokk satu relationship yg nak kekal lama...and y not ena rasa nak share dgn folllowers ena, hehe...especially yg tgah angau berCOUPLE mcm ena niee ann, darah muda gitu....so, hope u olls enjoy dgn tips niee okee !


p/s : tidakk salah untuk berkongsi perkara yang baik pada semua orang...


with lots of LOVE (lol)
ena <3


THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

07 December 2011

when i fallin in love !




LOVE ! LOVE ! LOVE ! CINTA ! CINTA ! CINTA !
woow ! satu perasaan yang boleh kita rasa tapi takk boleh nak explain mcmne, kann ?? tapi semua orang selalu cakap cinta itu indahh...yeke ?? r u suree ?? bilaa dah tade pape lagi, indah kee ?? takk jugakk kann...jatuh cinta ?? fuhh ! lagi seronokk gilaa kann....semuanyee nakk sempurna dan selalunyee akan letak harapan yang tinggi pada ending cinta tu...at least nakk KAHWIN, ryte ?? semua simpan impian nak kahwin baik lelaki mahupun perempuan...ena takk nafikan if ena jugakk ada rasa mcm tu, muahaha...firstly, ena takk penah percaya pada cinta ! betol ! cuz ena rasa ena still young nakk amekk tau pasal cinta niee....dulu, ena cplee takk penah ponn letakk harapan even nak cerita pasal kahwin jauh sekali laa yee cuz ena memang takk berminat...and pasangan ena masa tu ponn faham yg ena takk sukee bercerita pasal bende tu, lantak kau laa nakk cakap aku niee takk serius ke apa, ade aku kesah ?? perjalanan hidup masih jauh ! tu laa yg makk ena selalu pesan pada ena n akak ena...sepanjang perjalanan tu jugakk laa kita akan jumpa bermcm2 jenis manusia or JODOH (maybe)...selama niee bila ena cple ena akan anggap semua tu sementara thats y laa takk penah fallin in love sebab dah takk percaya ann...hehehe...but everythin is changing after ena dahh rasa ena haruss berfikiran lebih matang bila usia dah 17 niee...eieieieiei ! dah besar rupenyee aku, rasa mcm baru semlm jee aku msukk secondary skool...hehehe...


dan rasa lagi perlukann perubahan bila this guy nie menerobos masukk dlm hidup ena...wahh ! niee baru laa di gelar fallin in love and first love laa kott, muehehe...ena rasa syg+cinta dekat dye sangat2..mungkin orang kata takk patot cuz baru 17 woo, muda lagikk....tapi takk semestinyee fallin in love tu bila kita dah tua ryte ?? so, now i believe whatt is LOVE ! really sweet ! huhh ! bilaa incikk NAZRUL dah ada kat dlm hati ena, ena rasa y nott if ena bagi cinta and hati ena kat dyee...cuz dye ponn buadd bnde yg sme...we olls change our hearts with feeling lots of love ! indah gilaa beb..6 bulan kenal hati budi, then startingg our next stage is COUPLE ! kali niee perlu serius mungkin dye jodoh ena...our parents ponn tade masalah, dye dah penah kua makan dgn parents ena, alhamdulilah no problemo....huhuhuhu...takdir yg membuatkan kami bersatu cuz dye masuk dlm hidup ena lepas setahun ena menyendiri, eeuuu ! apesal jiwang karat pulakk aku niee, aduyai...walhal sbelum niee dye selalu jmpee ena, hahaha....kantoi jugakk akhirnyee tapi ena jeea yg takk bapee nak perasann al maklum laa tempat saya bukan di paloh...so, memang terlepas pandang laa...muahahaha....i really love himm ! siyess ! org nak kata apa, kata laa....mcm laa kau takk penah fallin in love ann...so, do i care if u olls takk setuju ?? this is my life nott yours ! thenn, bila dah kenal....ena dah tao apaa itu cinta ?? apa yg ada dlm cinta ?? wahh ! so romanticoo ! hahaha...disebabkan lelaki niee laa ena jatuh cinta ! u make mee crazy bout you laa sygs ! hehehe...cintaa takk susah mne ponn yg penting tau hargai diri pasangan anda....trust mee ! love is soo cool :)



NAZRUL NAZIR !


ini laa budakk yg dahh amekk hati ena dan jugakk sbg incik kaki panjang saya ! ena percaya dye bulee jaga hati tu ! maybee dye takk hencem or sekacakk BF u olls tapi siyess aku takk penahh kesah ! yg penting dye hencem pada mata aku okee...kalau agak2 BF u olls tu hencem takk smstinyee baekk n bulee bahagiakann u olls ryte ?? ahh ! tu semua duniawi semata2, i dun care ! as long i love him so muchh ! dye yg bulee bagi ena CINTA yg selama nii ena takk penah percaya...muaaahhhhxx, i never regret give my heart to you laa sygs !


p/s : percaya pada cinta pastinyee memberi kebahagiaan....trust mee okee !


with lols
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

06 December 2011

left-handed person :P


hollaa u ollss ! hehehe....buadd apee arini bagi mereka yg da abes SPM tu ?? muahaha...congrats to my scandal cuz da hbeskan exam arini nanti kte date ea sygs ! misshhh you laa....muahaha


okeee, ena nk story bout left-handed person laa....hehehe....bagi sesiapa yg takk penah jumpee ena, ena nak tell u olls something...hohoho...actually, ena one of the left-handed person in this world okee ! pengakuan rasmi woo ! hahaha...byk kelebihan dan byk kekurangan kott, not sure laa...tapi setakat niee, ena okee jea takk penah ada masalah laa...muahaha...one more thing, takk semestinyee ena niee left-handed ena sukee dgn lelaki yg left-handed jugakk lols....no no no ! i don't noe y, ena memang takk sukee lelaki left-handed cuz in my opinion lelaki left-handed niee nampak mcm pengotor....maybe certain2 jeala takk sume, gilee kauu if ena cakap sume lelaki left-handed niee pengotor ! kene banned pulakk kunk blogg aku yg comel2 niee...huhuhuhu...siyesly, bilee ena npk lelaki yg kacak+hensem+macho...mcm sme laa pulakk meaning dye ann...haha...ena rse compem all the girls yg tgokk jugakk akan cakap bnde yg sme ryte ?? at least puji or whatever laa ann....tapi ena akan tgokk jugakk sudut yg laen especially tgan yg dyowg pakai bilee amek sesuatu barang or yg biasa bulee npk bile pegang phone, alaa phonee yg u olls rse nyawa ke2 or talian hayat tokk hidup tu, ape lagi...what ?? left ?? hahaha, u r nott in my list laa...segala yg dipuji masa tadi tu secara automatik akan ditarik semula dgn rasminyee...hahaha...mybe, ada girls yg tak amek kesah or tak penah pkir ponn ann pasal bnde2 niee asalkn sygs+jodoh but ena niee jenis sgat detail sume bnde so, takk heran laa jugakk if sbb handed ponn ena titikberat kn,ryte ?? hohoho...nk kata ena nie choosy, adela sikit sikap tu...muahaha...tapi tu hnya tokk guys yg ena nk jadik ann BF jeala, lau bukan nak jadi kan BF haram jadah aku kesahh sgat ann....sume aku kwn, if dye pngotor ponn at least nanti takk hidup dgn aku sampai mati ann....hahha...if lelaki left-hande tu sangat pembersih,syabas laa ! tu ena tak nafikan cuz lelaki niee takk bule jangka prangai dyee laa...sometimes, bilee dah pembersih sgat ena ponn naek rimas..bilee dah pengotor snagat ena yg geli...muahaha...tapi............


ena sukee bilee girls left-handed okee ! especially, bilee kat dpur...u olls msty perasan ann bilee nak potong pape, kiri dyowg msty pgang pisau, ryte ?? then, kanan dyowg akan pgang bahan makanan so, ape mknenye tu ?? haha, mknenyee kami niee PEMBERSIH 100% ! tiada sebarang keraguan apabila kami berada di dapur....hahaha...jgn jelous lols...papeponn, girls tu kenalaa make sure yg kuku u olls tu pendek ! dah laa kau tu left -handed then kuku mengalahkan artis dye punyee pnjang...ouhh ! artis tu keje dye dokk kat aircond, kau tu kat uma...ofcoz laa mcm2 keje kena buadd nak2 pulakk masak ann...jgn jatuhhkan air muka prempuan laen yg left-handed jugakk....hehehehe...ena niee mcm luckist jugakk laa cuz dlm fmly ena sorang jea mewarisi left-handed....yg laen sumee right-handed...hohoho...butt, takk sume bnde tu tade kekurangan kann ?? betol takk ?? kekurangan nyee ena di sini bilee left-handed masa skula dulu...huhh ! selalu jugakk laa bertekak dgn cikgu ena cuz ena mesti kene dudokk dgn budakk yg right handed dah tu dudokk sebelah kanan...takk ke susah aku nakk menuliss~aiyaa~asyik berlanggar siku jea, takk tenteram aku nak menulis....last2, cikgu terpakse mengalah dgn sikap ena yg agak keras kpale+kuat bodek sikit niee...muahaha...then, bilee dah tukar baru laa aman sikit nak menulis takk laa brlanggar siku jeaa....hahaha, APTB entry arini...lastly,, jgn jelous cuz ramai jugakk artis yg left-handed okee like albert einstein, isaac newton, marilyn moore ! hah ! bukan calang2 orang tu, bijak pndai punyee.....






p/s : takk semua lelaki left-handed tu pengotor n takk semua girls left-handed tu pembersih ! tapi ena ofcoz laa bersih okee !

with lol...
ena <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

05 December 2011

free hair, hee :)


hallluuu u ollss ! hehehe, shad ta ?? ena....urmm, shad kott...muahaha...firstly, ena nak cakap congrats tu my sygs n my besties cuz finally your SPM was done perfectly ! n to my scandal u lambat sikit hbes, esokk ann...so, esokk laa i wish u congrat...hehehe...


entry arini story pasal free hair ! woww ! ena tbe2 rse nak free hair kembali laa u olls mcm dulu...bunyi mcm pelik ann dari bertudung ke free hair...hehehe...tapi ena rse mcm nk buadd rambut then free hair blek....huhuhu...if tnye sygs ena, dye akan prefer pakai tudung or says like this "suke hati laa sygss, pa ta kesah tapi lau bulee pakai laa" ayat selepas tapi tu buadd kan ena waswas, hahaha...but if tnye my mom she will says "rambut adek, suke hti adek laa"...huhuhu...tnye makk jeala tak payah tnye sygs ena, bulee ta?? adess ! konfius di situ....hahaha...ena dah cuba fikir sehabis baek dah niee...jelous weyy blee tgokk org dah buadd rambut, ena bilee lagi nak buadd niee...hahaha....nak2 bile npk rambut mcm niee, pehh ! lagi takk tahan siott...siyess beb !





huhh ! cantekkk takk ?? adess ! bilee laa ena dapat buadd rambut cmniee....muahaha...ashley tisdale dgn vanessa nie memang terbaekk laa bilee buadd curl hair ! geram siott ena di buadd nyee...tapi disebabkan rambut ena still takk panjang lagikk so terpakse laa sbar dulu weyy....hehehe....anak pkcek nazir keje laa copat3 ae bulee belanje saya buadd rambut niee ann ?? hohoho...kata nak jadik suami mithali ann...wahh ! besh2....


THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

04 December 2011

migrain ! aargghhh !

huhh ! entry mlm tadi ke maen seronok ann....tapi entry arini ta beshh n takk seronokk okee ! huhh ! siyesly, i'm sickkk ! pepagi waktu subuh tersedar ena kne migrain...ya ALLAH ! sketnyee yg amat u ollss....rse bagai nk mti tao takk ?? sket snad....urmmm, da tu feel like ada batu kat atas kepale niee yg mlekat ta ilang2.....bg sesiape yg ada pnyaket migrain niee ena rse u olls msty tao ann betapa azab nyee ble kne....urmmm....then, kne rileks n tyto dlm 2,3 jam baru laa okee spenuhnyee ! urmmm......ilang ponn mungkin skit2 baru fully okee....adess ! ena ta tahan snad u olls....



THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

03 December 2011

puppy LOVE !

hyeepppp u olls ! ape kabar?? adakah anda semuanya sihat ?? hehehe, ena hrap shat laa ea like me yg sememangnyee semakin shad sejak2 dok umaa jea niee, hahaha :D


entry arini ena nakk story bout PUPPY LOVE ! woww ! seronok ann ?? hehehe...apa ?? u olls ta tao puppy love tu apa ?? okee2, ena explain...actually, puppy love tu in bm CINTA MONYET...ha ! ckang da tao ann ?? so, senanglaa ena nk story...hehehe...memang plik cket bunyinyee bilee ke english, haha...semua orang ena percaya ada P.L ann ?? ta kesah laa bilee bnde tu berlaku...hehe...mule2 bercinta cintun bagai nak mati punyee sygs, last2 P.L ann...hahaha...ena da biasa snad laa dgr u olls psal P.L niee cuz my sys selalu cinta bagai nak mti but at the last tade jodoh jugakk tu laa yg dianggap P.L.....hehehe....honestly, ena percaya dgn P.L niee okee ! pengakuan di situ, haha... nak tao sbb apee ena percaya dgn P.L niee ??? sbbnye ann, abg ena n my sys in law kenal since they olls form3 u olls....then, tu laa cinta pertama dyowg mulenye anggap P.L di bangku sekolah tapi akhirnyee mereka sememangnyee jodoh ! woww ! kuat sungguh dyowg berthan ann until ada 3org anak yg comel, hehehe...thats y laa ena tak penah pandang rendah for those yg couple since kat bangku sekolah lagikk...siyesly, mungkin couple u olls yg skrg tu memang meant tokk u olls so trust it okkee ! ena tak penah nafikan P.L tu dongeng or tokk suke2 cuz ramai yg anggap cm tu ann...tpi disebalik dongeng n suke2 tu ada jugak bnarnyee ann...honestly again before this ena mang tak rmai exBF okee ! ena ta tao npee if ble da cple ena rse kene srius...ena pon ta penah cple dgn budakk yg sebaye ena or atas ena sthun,NEVER ! tapi bilee da jumpee sygs ena, ena rse y not if i try ryte ?? first tyme tu cple dgn budakk sbye...hehehe....ena pulakk penah single sthun lbih gara2 ena rse SERIK tokk cple,huhh ! mse tu rse sronok jea cuz bebas buadd semua bnde,hahaha...ena mybe tak byk exprienced bout P.L niee cuz siyesly ena cple tak lbih 4 owg n stiap sorg tu mkn mse yg lme cple thats y laa tak byk snad ilmu bout P.L niee,huhuhu...

kebyakkan P.L ena niee jugak dokk jauh2 ! so,mang susah laa nak jmpee ann ?? hehehe...but actually, cple dokk jauh2 niee seronok tw....sygs ena niee manusia yg ke4 dokk jauh....ena byk experienced cple jauh laa u ollss,muahaha....certain peoples niee dyowg anggap cple jauh2 niee ta beshh, ta bulee jmpee, ta rse cple...btol takk ?? hehehe, tak jugak lols sayang ! dokk jauh laa kte bule rse rindu, bule tao erti setia, bule tao erti jujur, bule tao rse mnghargai....takk susah mne pon...eieieieieiei, u olls ta rse muakk ke if ari2 dokk dating ?? eeuuueuu, tak kan nak mnghdap muke dye ari2, ena pon taknak....nanti da kwen da mang ari2 mnghadap mse cple ponn tak kan nak mnghdap ari2 jugakk kodd, btol takk ?? just rilekss jeala...sekarang niee dunia da canggih bkn zaman mak ayah kte beercinta 2,3 minggu baru surat cinta sampai uma....2,3 saat jea msg da sampai, ryte ?? huhuhu...nak 3G bule, nak webcam bule, nak calling2 bule, ap ag?? tiada alasan leww u olls...what ?? tkod BF/GF u olls curang ?? alaa, no hal laa....buadd msg copy mcm ena n sygs ena...senang jea ann....if tkod lagikk, u olls stret jeala tnye stiap ari u curang ke dgn i....if dye nk kua or p jln dgn kwn2 or fmly dye make sure u olls ada num phone org yg dye kuar tu.....tiada masalah ann ?? then, soh dye bg pix stiap kali dye kua tu sbg bukti yg dye kua dgn kwn or fmly dye...easy ryte ?? for me masalah curang atau tidakk niee bkn punca utama tokk cple tu clash ! depends pada cara u olls jaga hbungan tu sbnrnyee....ena nk share something laa, ena n sygs ena dari segamat ke paloh mkn mse 2jam jugak so thats mean jauh laa ann ?? sepanjang we olls cple almost 1year 5 months niee, we olls ta penah sekali ponn CLASH even besar cner sekali masalah tu....cuz we olls owez remind bile sekali da declare clash tu akan mnyebabkan slamanye senang tokk cple n clash ! remember that ! ena bkn nak berlagak or mnunjuk juz tokk sharing ryte ?? then, bile da dokk jauh niee pling utama tu jujur n setia laa ann...if u olls tak jujur n setia dgn cple sndri susah laa ann...memang hrapan tokk bersama tu zero ! bilee da ada sume tu baru laa bule ltak kpercayaan, then insyaALLAH hubungan tu akan kekal lme walaupon berjauhan...muahaha....


woww ! panjang bebenor laa pulakk ena niee mmbebel, haha... lari tajuk betol laa....ape pon tak salah if kte berkongsi ann ??
with love,ENA <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

01 December 2011

finally, ALHAMDULILAH !

halluuu u olls ! hehehe... cner today ?? shad ?? mne yg msih lagi sket ena doakn u olls cepat sembuh okee :)

entry tokk arini beshh snad cuz akhirnyee dapat jgak ena tamatkan SPM ena u olls ! huhh ! punyee lme mnunggu saat cmni, hehe...alhamdulilah ! 9 subjek yg ena daftar tlah ponn di jwb dgn sesempurna yg bolehh ! heee ! siyesly, rse seronok+lega siott ! memulaa rse lmee btol tp ble da tiba 1-12-12 rse cm sukar tokk dipercayai yg ena da ponn tamat skula dgn rasminyee arini teapat pada jam 5petang waktu tempatan ! so, from today, no uniforms, no text books, no notes, no teachers, no note books and anything else laa cuz mang da tmau ngadap lagi da sume tuhh ! hahaha, jahat sungguh ena nie ann...sepanjang exam niee byk btol dugaannyee haihh....owg kat SEGAMAT niee dokk sebokk story pasal banjir besauu lagikk ! ena niee owez berdoa jgn leww banjir smpai ena hbes exam u ollss...lau ta, mang ta bulee laa ena p skulaa amek exam....huhh ! but alhamdulilah, ALLAH makbulkan doa ena yg segamat masih lagikk tidakk banjir okke ! ena ponn dapat hbeskan exam walaupon jantung da dupdap2 tkod2 lau banjir...u olls ponn ofcoz tao ann segamat niee lau banjir ta penah nyee ta pecah rekodd, haishh ! if bandar tu air da naek until paras buku lali, tmpat rendah yg laen compem da npak bumbung jea taw ! thats y laa every year lau tiba jea hujung tahun owg2 segamat rmai da lari dulu laa ta kesah laa p mne...hahaha...


so,, berbalik story arini yg begitu gumbira sekali....huhuhuhu...ada jugakk yg takk gumbira u olls cuz ena oready berpisah with all my friends especially 5S/2011 woo ! wlauponn baru 2 tahun dokk dlm 1 class, brcampur dari budakk pandai hingga ke budakk biasa like me, bertegur sapa bg yg ta penah bertegur sbelum niee, brgurau mcm adk bradik, yg pling sweet cuz class ena sumenyee MUSLIM okke ! jadi nyee tu laa kelebihan we olls, seagama, sependapat, sebangsa, adat yg sme and everythings nyee laa sama...i will miss it ! ntahh ble kte nak ketemu lagi ann, urmm so sad...mcm2 cerita dekat class tu, yg penting we olls sume happy go lucky ! tak ada hasad dngki, cemburu or whatever laa kn...hehehehe....ena happy snad cuz knal dyowg sumee ! tapi bak kata orang setiap pertemuan tu akan berakhir dengan perpisahan ann, so da smpai mse nyee tokk kami truskan haluan hidup msing2....sume yg berlaku boleh di anggap sbg kenangan yg pling terindah ann....muahhahaha :)


okee, tinggalkan story sedih kat atas niee ! kata kata semangat untuk mereka mereka yg ta hbes lagikk peperangan SPM tuhh like my sygs, my besties, my scandal, all my friends n my followers tuh....hehehe...ada yg tmatkn peperangan 5hb, ada jugak yg tmatkan 6hb..hhehe..i wish u olls all the best okee ! paper akaun susah tu woo ! like my sys dulu mcm orang gilee dye punyee study....hehehe...anyway, last day pastinyee seronok but u olls must done it first ! before hooray2 like me, hahaha...ena doakan yg terbaek untuk u olls mcmne u olls doakan yg terbaek tokk ena and i also owez behind u olls to give more support ! muahhhhxxx ! siyesly, ena sygs sumee laa espeacially SPM candidates 2011 :)


pastinyee keSERONOKan+ke LEGAan akan u olls rasai ! byebye...
with love,ENA <3

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

30 November 2011

nothing,heee :P

arini ena tade story yg tokk di share laa, jari jemari ta rse nak menari kat keyboard niee tokk post story....hehehehe...arini pon ena just stay at home jea lolss....badan niee cm lesu n penat jeaa tapi ta tao ape puncanyee, hahaha....

b.t.w esokk arini yg ena pling tnngu...ena akan stay kt skula dari pukol8a.m-5p.m...huhh ! lme ann ?? mlas nak blek laa u olls cuz dapat rehat skejap jea...huhu...tapi yg ta beshnyee ari last ena skula tokk this year ann....urmmmm, kne jugak tggalkn skula yg dulu ena sndiri tak sukee lngsung...but now skula tu jadi yg pling beshh...nak tao npe ??? byak knangan woooo ! tmpat ena blaja, tmpat ena bergduh dulu, tmpat ena jmpee kwn baru, tmpat ena menanges, tmpat ena kene kacau, tmpat ena kene denda sumenyee laa...byakk kesan dlm diri stiap sorang plajar ryte ?? hhuhuhuhu...i will miss it ! n also will owez remember ! muahahaha....

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

29 November 2011

takk sabar pulakk :)

holaa u olls ! adakah anda shad spt saya yg sememangnyee gemokk sudaa, hahaha...ta twu laa npee tbe2 jadi kuat mkn n owez hungry lolss....tanda2 untuk menjadi bertambah gemokk ka ?? ouhh, tidakk ! takk sanggup untuk jadi gemokk lagi....aduhh...slera makan semakin menjadi2 pulakk...haishh ! cmna niee weyyy....obses btul nak kurus, hahaha...


oke2, leave bout gemokk n kurus tu lumrah kehidupan manusia ann...haha...actually, ena nk story pasal exam....hehehe...khamis niee is my last day exam ! wooo ! impatient gilee rse siot....hahaha...cuz da takk larat nk menunggu paper last niee haihh...cpat hbess lagi bgus then buadd solat hajat jee sampai dpt result ann....hopee ap yg ena target tu bulee laa dpat even sikit jee...n hope jgakk dapat peluang tokk further study...sume orang nak jejak ann kaki kat IPTA/IPTS sbg students ryte ?? sume orang nak di gelar seorang graduan...sume orang jugakk nak jadi pandai dan di pandang tinggi oleh orang laenn annn...inginkan masa depan yg terjamin dengan pekerjaan yg menjamin kann kehidupan kte ann....hehehe...ena ponn if can nakk capai impian dengan cita ena...huhh ! setiap manusia ada keinginan tokk berjaya ann so ta salah kte berangan tokk capi impian tu...hahaha...bila tinggi ilmu seseorang tu maka dye akan lebih dipandang tinggi oleh orang laen dan mungkin sama taraf dgn ketinggian ilmunya...btul takk ?? orang yg berilmu sntiasa diperlukan dan menjadi tmpat rujukan ann ?? so, if kte tade ilmu u olls, mne agak2nyee tmpat dan kedudukan kte di mata orang...mungkin kte tak dipandang skit ponn oleh mreka ann....huhh ! betapa besarnyee harga "ILMU" tu....yg cuma hnya bulee dikongsi, diberi dan menerima...


so, stiap ilmu yg kte ada tu u olls jgn kedekott snad tokk dikongsi....jika ilmu yg u olls bg kt orang laen tu then dyowg amalkan u olls akan dpt pahala selama mne mreka amalkn....huhh ! senang ann tokk dpt pahala...ena ada satu story laa bout sorang girl niee, parents dye dua2 seorang cikgu...dye skula kat tmpat ibu dye mngajar then dye sntiasa di pandang kerana ilmunye yg tinggi dan selalu dpt kputusan yg cemerlang...dye jugakk diberi glaran plajar perfect score UPSR sbbnyee dye mndpt 5A semasa trial upsr...ble dye dpt gelaran tu, dye trus mnjadi seorang yg pntingkn diri, ilmunyee tidakk lagi dikongsi, bila ditanya oleh kwn2 dye tidak mngendahkan lagi mlah tidak langsung membantu kelemahan kwn2nyee...nakk ditakdirkann, ALLAH menarik semua kelebihannyee....satu hari, keputusan UPSR keluar...dye ponn berasa bangga dan angkuh mengambil result dye dan akhirnyee dye hnye mndpt 2A3B shj ! rmai yg terkejott dan tidak mnyangka dye mndpt result yg sbegitu sdangkn dye seorang budak yg pandai ! itulaa keAJAIBan ALLAH....moral of the story, jgn terlalu bngga dgn ap yg kamu ada sesungguhnye ALLAH boleh menarikk nikmat itu pada bila2 masa yg dye inginkan :)


p/s : wishh me luckk in my exam okee ! muahaha :D

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

27 November 2011

penat !

hyee u ollss ! shad ta ?? ena alhamdulilah shad jea, fmly ena ponn shad..hehehe...u olls buadd apee arini ?? esokk ann cuti lagi ryte ?? so, ta berjln kee ?? hehehe...ena arini badan letih cket laa cuz 1 ari berjalan...huhuhu....

pepagi laa pass breakfast nasi lemakk makk ena (nyumnyum) ena n parents ena blek kg lg....hahaha...pelik ann?? bulan niee mang byk kli laa ena blek kg...APTB, haha...abg ena n fmly pulakk blek kg sbelah wife dye cuz ada bufday party ! HAPPY BIRTHDAY MUJAHIDAH ! hehehe... then, sampai jee paloh da pukol12 lbih dokk lepakk japp...hehehe...ena lepakk dgn adek ipar ena, haha....first tyme tu beb ! dye dtg uma mkcek ena then tnye nakk maen pape ta dekat c nisha...huhuh...nisha ponn tnye laa ena nk maen pape ta ?? saidina or sahiba ?? cuz adek sygs ena ena...hahaha...ena ponn jwb laa saidina cuzz sahiba pening otakk aku nanti nak maen, hahaha... adek sygs ena ponn berdesupp hilang blek uma dye amek saidina tu laa...hahaha...dye ponn dtg bwak laa saidina tu, hehehe....da lme btul ta maen seyyhh...then we olls ponn maen ena, nisha n adek sygs ena c naufal tu...mle2 janggal jgkk nk maen but lme2 bulee srasi okee ! huhu...maen lme laa jgak smpai c aud blek ganti tmpat nisha..hahaha...beshh gle ahh ! ena ajak sygs ena join n dtg uma mkcek ena tpi dye mlu pulakk so ta dpt laa jmpee ts even line mang clear glee tokk jmpee...hehehe...tp tapelaa, next tyme mybe :)

huhh ! dlm pukol3 lbih ena ponn gerakk nk blekk but suddenly dad ena jak p kluang pulakk uma mkcek ag sorng so we olls ponn p...hehehe..before, maghrib tu baru laa gerakk blek segamat ouhh ! sampai ofcoz laa da mlm ann, penat weyy...sokk, ade class lagi pukol10....adesss ! APTB ann...hehehe...oke laa ponat pulakk tgan nk menaip...letih siot ! hehehe, nitez...byebye u olls...mmmuuaaaahhhhxxx



THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

26 November 2011

newlook again !

hyeepp u ollss ! huh ! ena tersanad laa ponat arini...hehehe...pepagi laa da p keje kwen kat palong,nogori sembilang ! then, smpai jee uma dlm kol1.30 tros mnghadap fb cuz da jnji gn sygs ena lolss...hehe...chating jea kojee nyee ann...sume bnde ta buadd...hahaha...makk, maapkn adek ea...hehe...

so,, u olls npk lagi kn TRANSFORMASI dekat blogg ena niee ann ?? hehehe, honestly ena actually ta tao ponn nk buadd bnde niee sumee,haha....tadi ena chating dgn my besties ieqa haziqah....ena suhh dye follow blogg ena then dye kte "BUROKKNYEE BLOGG KAU ! BERSERABOT !" lebih kuang mcm tu laa...hahaha...tak lme tu tbe2 dye offer nk tlong edit ann blogg ena nie bg cntekk n sesuai dgn diri ena yg da matured niee ann...ta kn nk buadd blog mcm bebudak ag ann u olls...so, secara kebetulan c besties ena ponn free arini, ena bagi laa segala maklumat spye dye bulee ubahh...takk ku sangka dye ubah sampai mcm niee weeyy ! superb ! tengs sygss cuz help me...hehehe...ena rse tersanad laa puas hati u olls dgn wajah baru blogg ena niee ! so, after this my besties bulee laa jadi graphic design yeaa...hahaha...finally, nie laa hasilnyee u olls stelah di edit okee ! lawa ann ?? if ta lawa bg u olls tape but ena hepy sanad2 okee...hehehe...


takk lme dye ciap edit ena ponn bukak laa cuz nk post entry niee ann, ena juz ubah lagu jea yg laen takk....hehehe...then, ena ponn trus leww suh sygs ena bukak n he said "LAWA GILE YUNX, SIAP RIBBON AG" hahaha...kn ?? tapi ena bgthu jujur kat dye yg ubah sumee niee besties ena...hahaha...so, syg ena pon sukee dgn blogg ena niee...npk ceria ann dan yg penting ta berserabott ag or look like childish blogg, ryte?? hahaha...TERBAEK ! love thiss <3
ena pon hope u olls enjoy n rse hepyy ble follow blogg ena dgn berwajah bari niee ! muaahhxxx !

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

25 November 2011

merealisasikan impian,HAHA

hallu u ollss ! shad ta ?? hehehe.. ena shad jea lolls...u ollss buadd ape tuhh ?? mse ena dokk post entry niee, tgah bosan glee ouhh...sygs ena p class kimia pulakk laa...then, td ena text gn mak mentua ena japp juz borak2 kosang jea cuz dye ponn bosan..hehehe...

entry arini, ena nk story psal impian ouhh...ena rse sume orang ada impian ta kesah laa ap ckali pon impian nyee ann...yg psti msty ada ann...if tade impian kte msty laa ta tao tujuan hidup ryte ?? btol ta?? hehehe...cume bezanyee ada impian orang yg tercapai, ad jgak yg ta tercapai but at least u olls try ann tokk capai impian tu...tapi sumenyee terpulang pada ALLAH dye nk bg kte or tidakk so kte kne brusaha okee...huhuhu...so, ena nk story psal impian ena ! ssshhh diam2 ! hnye org yg follow blogg ena nie jea tao impian ena okee...hehehehe...


firstly, sume orang ada cita2 ryte ?? ena pon smee ada cita2..hehehehe...tapi ap erkk?? tu rahsia ta bulee share,hehehe...tapi yg ena nk shared ygv kt bwah niee woo, besh ahh if ena dpt ap yg ena nk...ce u olls tgokk kt bwah niee,hehehehe


taaddaaa ! toyota CALDINA beb !


yg niee pulakk INSPIRA woo !


hahahahaha,, niee laa impian ena u olls...if dapat ena bersyukur sgat2 as long ena pakai wet ena sendiri n ta susah ann parents ena...hehehehe...if ta dpt mungkin bukan di takdirkan tokk ena...but at least ena nk brusaha okee ! n to mr.NAZRUL NAZIR kte shared bli nk ??? hahahahaha...so, moral of the story sume orang perlu brusaha tokk mencapai impian masing2 n ta semestinyee kte ta dpt ann...muaahhhhxxx :)

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

24 November 2011

sukaria dikongsi bersama :)

sorry morry u olls cuz smlm ena ta post entry tokk share dgn u olls...hehehe...ena bzy cket...anyway u olls hapa habaq ?? shad ta?? ena shad jea okee,alhamdulilah sepanjang exam niee ALLAH bg ena shad tbuh bdan..hehehe...actually, ena byak story nk share laa thats y laa tittle ats tu ada word 'DIKONGSI'...hahaha

firstly,, smlm ena p blek kg lols kat paloh,kluang tu...u olls pon twu ann tmpat cpe tu...hehe..then, dlm pkul4 ena kua dari uma with my parents jea so mkne nyee p bertiga jeala ann...my mom tbe2 ada hal pulakk kt kg...mse otw nk p tu dad ena nk snggah mnum so we olls ponn trun laa...mse ena tgah dokk mnum2 tu ada laa 1 kte ni park then ena snad terkejott ! haahaa...ada sorg guy niee muke ke maen hnsem ala2 baby face gitu laa u olls tapi yg ta beshh nyee dye pakai bju kemeja bunge2 siott ! hahaha...first impression ena mang nk gelak laa cuz ta bulee bla btol bju dye fit jea gn bdan dye...yg pnting ena lbih tinggi dari dye okee...haha...then, ta lme tu kwn dye dtg dgn bju T kaler pink pulakk da...mindset ena mang da twu laa lelaki2 niee cner ann u olls n ena rse u olls pon bulee pk ap yg ena pk...hahaha...mse dyowg mam ena sje jea tgokk nk bg dyowg benggang,haha...ta lme tu, dyowg pon blaa...cian btul dyowg jd bahan kt situ...


tggal kn story ats niee, kte p story baru pulakk...after mnum tu dlm pkul4.30, we olls pon sambung blek perjlnan yg amek mse 2jam nk smpai paloh...hehehe...ena ponn ap ag sepantas kilat capai phone then text my sygs yg ena otw p sne...tapi memandangkan sygs ena p exam smlm so lmbat laa cket dye rply...hehe...then, ta lme tu ena npk phone ena da mle mnyala ! wahh beshhnye ! copat2 laa ena amek phone tu tgok skrin kua nme 'myPAPAsyg'...sukee laa ap ag...mcm u olls jgak ann...hehehe...dye bgthu yg dye tnggu ena lbih kurang mcm tu laa...mlass nk cte pepanjang...sharp pkul6, ena n my parents slamat smpai....hehe...cpat plakk ann cuz my dad drive ke maen laju,ahaha...cm twu2 jea ena nk jmpe sygs ena ann...ble msuk jea simpang, pehh ! siyesly, tbe2 rse gemuruh plakk u olls...nk tao knape?? sbbnye ena nmpk mak mentua n nenek mentua ena tgah dokk lepakk dpan uma mkcek ena...hahaha..tbe2 rse malu laa u ollss cuz sblum ena p paloh mak mentua ena ad text then we olls cte2 kosong...hahaha...nk turun kete ponn kne cover tw...pas jea salam dgn dyowg ena pon msuk uma cuz da ta than nk mlepaskn hajat kecikk yg dari td dokk mnahan...da laa cuaca sejokk jea...hahaha...pastu sygs ena text, ena pon kua laa but mak mentua n nenek mentua ena da blek cuz ada hal..hehehe...ingat ann nk date dgn my sygs tapi ta ksmpaian pulakk disbb kn JANDA sygs ena ada jgak kt situ tgokk kteowg...huhh ! diamkn jela...ta lme tu sygs ena ponn blek da magrib...hehehe...jp jea ann dpt jmpee, cian we olls ann...tapela mybe next tyme ryte...


mlm tu pulakk pas ena mam, ena dokk lepak kt depan dgn ank2 buah ena...aud,nisha,ekal,hzik n hazim..hehehe...kalakar pulakk ble lyan dyowg...c ekal sebokk nk sepak bolaa mcm sukan SEA tu..hehehe...tgahh lepak2, tbe2 sorg akak nie pggil ank dye c aud..dye suh ank dye p uma sygs ena amek brang tapi ank dye bzy plak tyme tu...so, tade cpe ag nk p ena pon p laa naek moto u olls ! hahahahahaha...ena nie bwak moto bulee tapi moto tu kne ad num gear if tade mang klam kbot laa...hahaha...then smpai dpan uma sygs ena mak dye plakk kua...ag laa memaban tekan gear sngkot2 smpai kua tlisan topgear, ap mknenye pon ena ta tao...yg c nisha kt blakang ena kje mmbebel jea haihh...bnggang weyy, mak mentua ena ag expert bwak moto dari ena ouhh ! sungguh memalukan siott ! tuhan jea yg twu yg c sygs ena nie pulakk ta kua2..hadoi,APTB laa...pas smpai uma mkcek ena yg ta bpe nk jauh tu, gelak ta suda2 dgn c nisha n ekal...hahaha...tapi yg sweet c hzik yg garang nie bulee baek dgn ena weyy...tbe2 dtg dok sblah ena then he's hugged mee ! hahaha...hbeslaa kau nazrul da ada madu...hehehe...

dlm pkul9 ena ponn gerakk blek...hehehe...kalakar btol blee lyan krenah bebudak niee...jntung hti ena kt uma nie 2owg pon ta mcm tu....siyesly, so sweet :)


THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

22 November 2011

surprise ! hahha


msty u olls terkejot ann ble follow blogg ena kli nie ann?? juz 4 those yg slalu follow tu msty npk laen ann?? yg bg baru follow tuh,welcom to my blogg okee !

actually, arini ena rse bosan cket ble on9 cuz ta twu nk wtpe so tbe2 terpk baek update blogg laa bg cntekk ! tapi rsenye ta cntek sgat kodd...hahaha...blogg ena mang simple cuz ena ta ske sgat crowded ltak mcm2 nnti leceh owg yg nk bce tu ann...so, jln alternatif its simple n fun ! nk bg owg sronok ble follow blog ena...hahaha...ena kt cni bkn nk kutok blog org laen okee ! gle kau ! sometimes blogg org laen ag cantek lolls dari blog ena, rse jelous haihh ble tgokk blog yg cool...all this time mang ena rse nk ltak lagu but rse mcm memekak pulakk ann tapi ble pk blek nnti followers mcm bosan pulakk nk bce if ta ltak lagu rse mcm sunyi jea...inspired nk ltak lagu after ena tgokk blog cowg akak niee laaa,beshh jea...so finally ena ponn ltak laa lagu...hehehe...why ena ltak lagu niee?? huhuhu...pengaruh cinta elysa laa, ap ag weyy....lagipon c syasya nie mang suke nyanyi lagi ni, ena pon ltak laa...hehehe...so, cner oke tak blogg baru niee?? huhuhu...ena pon da tkar tulisan cuz ena nk bg org rse beshh ble menjengah blogg ena cuz sometimes blogg ena follow tulisan hmpir susah tokk di bce lolss...tapi tape tu sume kreativiti msing2 ann...tapi my opinion nk bg u olls rse slesa laa tokk bce okee ! thats y laa ena ubah...hahaha...ta sbar pulakk nk bg sygs ena follow blog niee lols...hehehe...kaler tulisan pon da ditukar okee....hope u olls enjoy with my newlook blogg....hahaha


wahhh ! tyme post kt blogg niee tringat pulakk my favourite CHOCOLATE BLOGG ! nyumnyum...al mklumlaa hujung sume blog2...hahaha...tyme2 panas cmni if dpt chocolate blog sedapp siot ! lega punyee tekak niee...tapi tekak ena still ag perit cuz mlm td jerit bola2 tu...mybe ta sesuai kodd nk minum COOLBLOG....nanti sygs ena mmbebel jea bb mnum ice...arrggghh ! sabar laaa jwbnyee u ollss....hehehe...tok kebaekkn ena jgk....tapi siyesly, rindu gile ahh dgn chocolate blogg weyy...nk2 pulakk dekat pearl dye tu ag sedap siot ! pas SPM nk kje kat coolblog laa bulee ari2 mnum chocolate blog sampai gemokk ann u olls...hahaha...tade minum chocolate blog ena share dgn u olls pix dye okee...yg mne ta penah try tu u olls need to try....fuhh ! mang ketagih laa if da try ckali...harge ponn ta laa mhal mne u ollss....yg pasti ena grenti u olls msty puas hti if da try...wahh ! byk cte chocolate blog mken rse nk minum pulakk...hehehehe...

niee laaa yg ena dokk story morry kt ats tu u ollss...huhh ! tgokk pon da sedap hbess ni kn pulakk minum u ollss....hehehehe....TRY THIS !

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

BOBOIBOY + SMURFS ! amek kau...

pehhh ! sejak ble pulakk laa ena bulee lyan kartun yg tgah hot bg glongan bebudak nie weyy...adess, dlu kje gelakkn sygs ena cuz minat sgat dgn naruto...now on, ena pulakk minat kt boboiboy...hahaha...kartun tu very enjoy n rileks laa cuz ta sarat sgat dgn bnde yg bkn2 ann...sempoi jea ann...huhh ! nie angkara buah hti ena 2owg niee laa c syasya n qismina mngaja ena lyan kartun tu...haha...lagu dye ponn best until abg ena lt
ak as msging receive ! nk curik ta sempat pulakk..hahaha...TERBAEK ! huhuhu...lagi satu kartun yg beshh yg ena suke is smurfss ! fuhh ! best laa kartun tu ble da buadd versi yg baru...huhuh....ena da beli da doll smurfs yg cute tu ouhh...keychain pon da bli okee ! punyee gle ann c smurfs tu....ta cye ?? bulee tnye sygs ena cuz ena da bg pix smurfs ena kt dye weyy....hahaha....so, jgn heran if ena tiru mne2 kta2 kartun tu...cuz beshh laa....



THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

gembira sakan weyy ahh !

halu hallu ! shad ta sumee arini ?? ena rse sume compem shad ann cuz smlm MALAYSIA menang...weee,sronok hbess laa...sampai tekak ena ponn sket dokk mnjerit2 weyy...tbe2 fanatik pulokk....hahaha....actually,, before this ena ta penah minat ponn dgn bola apa kn lagi taksub or fanatikk niee....tapi disbb kn bertarung dgn indonesia tu yg jd fanatikk hbes....hahaha,,dasyat btoll laa...

n firstlyy,,,tahniah n syabas SKUAD HARIMAU MUDA ! auuummm ! ahahaha...padan muke c garuda tuu tewas dgn adil dan saksama....tapi ena rse rmai punyee laa yg ta puas hti sma dgn ena niee cuz sket hti tgokk c garuda tu maen weeyyy...kasar n ganas gle asyk nk hentam pemain kte jea ann,,nk2 pulakk JERSI25 tu haihh...nme laa da laa buruk,BONAI...hahaha...damn laa you ! shit ahh ! asyk nak goyang kn jaring gol n pgang2 tiang gol...nk mandrem ke ap ?? papepon MALAYSIA takk buad ap yg dye buadd, kte maen jujur okee ! n APEK mang terbaekk laa jga gol tu...tyme penalti ena da mnggigil cm ap punyee tkod...but ALHAMDULILAH ! ALLAH msih sygkn kte then dye bgi kte menang ryte ?? cuz kte pon ta maen kotor juz sbut nme ALLAH n tawakal jea tokk menang...best ouhh...fuhh ! pas da mang indon pulakk ta puas hti ann ?? vudus ! adat laa pertandingan ada menang ada kalah...pastu tank buadd pnyampaian medal cuz malaysia mnang ntah pape laa....trima jeala hakikat tuhh weyy ! MALAYSIA TERBAEKK ahh...huhuhu...


now,, kte tggalkn okee bout football cuz emas pon da jd milik kita sumee ann....hehehe...ena nk story bout my dream last night...huhuhu...agak funny laa jugakk weyy...ena tyto late laa jgk mlm td cuz text dgn sygs ena but last2 ena yg tertyto dlu,hehe...soe ea yunx,i ta sngaja...then, ofcoz laa sdap jea ann tyto ble da penat buadd kje wktu siang...ibarat nikmat tuh ble dpt tyto dgn nyenyak n lena selena nya laa...huh ! pastu ena bulee mimpi coklat...hahaha....budakk baru class ena tu dye bulee bg ena coklat penuh laci meja ena...woww ! syoks laa ann...ena pulakk mang adiccted dgn coklat niee so ap ag mam jeala owg da bgi but ta larat pulakk nk hbeskn terpkse laa bg member2 dlm class ena tu....ap ag they olls ponn rse mcm nikmat laa ann...tapi yg pliknyee npe laa ena mmpi bkn2 psal budakk tu...haishh ! ena bknnye tego dye sgat ponn...hahaha...APTB ann u ollss...cre laa kau budak bule msuk dlm mimpi aku..hahahaha....nk kta rindu ?? eeeeuuu ! ofcoz la idakk ea...u r not my taste n my type at all ! hahahaha....



THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

21 November 2011

go MALAYSIA !

huhh ! bykk btol owg post psal bolaa ann kt fb ?? poning kpale nk bce yaww...hahaha...ena tgok gitu2 jea lolss, if tgok btul2 mamposs laa jwb nyee mlut mang ta bule diam okee...silap2 kaki sekali trangkat...hahaha...yg penting gol sudaa...hehehe...

haa ! nazrul ! jgn nk focus sgat tgokk bola tu okee ! i'm still here lollss....hehehe...n yg buadd ena terkejott , my sis in law baru sebulan dlm pantang...ble malaysia gol buadd pertama kli nyee dye yg mlompat+mlinteng+mnjerit...whoaahh ! dasyat btul laa penangan bola niee annn...yg jd lbih bersemangat nk tgokk cuz lawan indon mlm niee,, rtye?? if ta lawan indon cmpem ta kesah sgat..huhuhu...indon ann penuh dgn kontroversi, haha....malaysia ponn diberikn lyanan yg baek ann siap naek special transport ag...huhuhu...that means malaysia popular n TERBAEK ! hahaha...APTB laa indon niee...da laa mcm bgi rasuah cuz susah nk dpt kad kuning even dye yg salah...hahaha...gram nihh weyy...pape ponn, we must support MALAYSIA okee ! malaysia is the best of the best laaa ! chaiyokk chaiyokk ! kte msty menang punyee laa cuz da byk kli da bertemu indon niee...hehehe :)

disebabkan semangat keBOLAan yg mlampau,,ena share u olls bnde video nie okee....enjoy laa ea,,muaahhxxx....we love MALAYSIA









THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

twitter ouhh twitter !


haishh ! da berthun dgn dunia IT niee since kcik2 dulu...tapi ena still ta bpe nk phm pkai twitter niee haihh....apa nk jd niee ena rasinah oiii...slama nie awak laa dlu yg celik IT kt dlm uma niee but now rse mcm da trtggal jauh pulakk laa dgn dnia IT niee,,,hahaha...

soo weird laa u ollss....twitter ena sunyi botul laa...ta tao ap yg nk di buekk nyee ble on...tgokk rmai artis jea yg slalu update twitter niee...ap function sbenarnyee twitter niee ekk?? sulit untuk di fahami (wahh ! jd endon pulakk tbe2) fb lagi seronok laa ann...snang nk phm,tadela brbelit sgat...c myspace nie ponn 1 hal nyee, da upgrade laa pulakk...tapi mang ptot ponn dye upgrade cuz since ena pom2 ag da wjudnyee myspace tu haihh...yg poning nyee ckang ta tao pulakk function2 dye kt mne...thats y laa ena jrang on myspace tu...mse zaman kegemilangan myspace tu ta bule misshhh laa on,ari2 nk on...smpai naek lebam mte ta tyto cuz sronoknyee myspace tu...but ckang laen pulakk ctenyee ann...APTB laa...hahaha...friendster ponn 1 hal gakk niee...da lme ta bkak twos dye block nyee akaun ena, ta bule blah btol laa...da rmai mmber kt situ dari zaman ena muda2 dlu tp ckang still ag muda okee tbe2 kne block ! haishh ! bikin pnas btul laa ann...aduhh ! nie twitter laa pulakk nk memahamkn sndiri....asl on jea ena yg naek bosan ta tao nk buadd bndee kt stu...aduhaii ! u olls yg mne ad twitter tu add laa ena ea...search jea ENA RASINAH....then u olls jmpee cuz rasinah ann nme pling glamour gituu...hnyee mreka yg bertuah jea dpt nme tu okee ! but nseb ponn ta slalu nyee brubah laa u ollss...hehehehe....twitter nie mang bikin aku poning2 lalat laa weyy...asyk kje nk tweet jea...ble da tweet,byk pulakk kunkk semak kat profile ena tu t...hahaha....TERBAEK !

THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

 
Copyright@Segala Yang Terkandung Dalam Blog Ini Hak Milik EnaRasinah