assalamualaikum semua... Heyy ! Awak stalk sini ke ?? Haa ! kantoi.. Btw, tiada apa yg menarikk dekat sini tapi yg pasti anda tidakk rasa menyesal laa.. Hehehe.. Dah mula jarang blogging tapi korang boleh follow aku dekat twitter :)

08 March 2012

debaran.....

assalamualaikum semua :)
hai hai ! harap korang semua sihat okayy, ena alhamdulilahh sihat....
dahh lama rasanya takk post entry kann, wahh ! macam ada orang nakk baca jee kann...haha... takpelaa asalkann aku rasa rajin nakk post entry hari ni... tengokk tu ada yg dahh senyum kann ?? haha... aku tak update entry sebab malas pluss takde story pluss sibukk upgrade blogg yg dahh macam rumahh usang yg ditinggalakn lama dahh kann... padahal blogg nie dah buadd tahun 2009 lagi tapi disebabkann malas nakk layan camni laa jadinya...haha...


okayy, back to title today ! apa laa yg berdebar sangat kann... haishh ! gila kau tak berdebar, bulann nie result SPM keluar weyy... nervous jangan cakap laa... sayang aku punya lutut punn dah mulaa tak center, haha... rasa macam kejap jee kann masa berlalu, tak puas lagi nakk enjoy... ingatkann nakk tunggu reslut keluar tu lama rupanya takpun... semalam tengok TV, result STPM keluar ! ramai jugak yg dapat result cemerlang kann... debaran dyorg dahh berakhir cuma tinggal debaran SPM jee nie tak habis habis lagi... ingatkan debaran rasa bila nakk pegi exam jee rupanye debaran nak keluar result lagi terukk ! haishh ! sekarang tiba laa masa untuk aku pulakk berdebar selepas dua tahunn rumah niee sepi daripada menunggu reslut SPM, haha... dulu my sys yg rasa now aku pulakk... haha... betol orang cakap time result UPSR and PMR takdelaa berdebar sangat kann, SPM niee macam berhantu dia pune effect tau ciz melibatkan masa depan kita ! ingat tu ! tapi apa pun result aku nanti, aku bersyukur sebab setakat tu jee yg aku dah berusaha dan berhempas pulass untuk dapat yg terbaik... apa yg pasti bilaa result keluar comfirm aku akan lama sepi dari alam maya nie ! haha.. kenapa ?? alaa, jaga air mukaa laa... mesti orang ramai tanya and aku tak suka orang tanya aku sebab aku tak tanya korang pun kann *bape banyak tanya laa* haha... okayy, aku nie tak laa pandai sangat...result pun biasanya okay okay jee takpunn bolee laa... haha, admitted tau ! but at least aku tak penah kedekot ilmu dengan kawan kawan aku dulu... so, sekarang bole mulaa laa solat hajat tiap tiap malam bagi mendapatkan result yg cemerlang... bagi korang yg dah lama mula tu alhamdulilahh laa yee... dalam SPM nie aku tak letak apa apa target ! pelik kann ?? act, aku memang dari dulu tak suka target... nak tahu kenapa ?? sebab nya target tu macam harapan kann, if tak dapat apa yg kita target takk ke nanti kau frust menonggeng macam orang putus cinta kali yg ke10... better berserah pluss tawakal jee cuz tu cara aku dari dulu... cukuplaa sekali aku tengok akak aku frust tertonggeng tonggeng sebab takk dapat apa yg dia target kann dahh haru biru jadinya... haha... dalam hidup niee tak semestinya apa yg kita hajat and berharap tu dapat... contoh ibu ibu yg pregnant mesty ada harapan nakk baby boy or girl kann, if dia nakk baby boy tapi ALLAH bagi baby girl kita kena bersyukur jugak kann walaupun bukann tu yg kita harap kann, ALLAH bijakk menguji hambaNYA, sejauh mana kita boleh bersabar dan bersyukur bila takk dapat apa yg kita harapkann dariNYA...




korangg, yg tengahh tunggu result pluss berdebar macam aku jugakk niee banyak kann berdoa pluss solat sunat okayy... and last sekali tawakal... hehehe... tapi if ada jugak antara korang yg tak berdebar or eksyen tak tunjuk berdebar tu, jangan nakk kerek sangat yee... doa banyak banyak... cukuplaa aku membebel untuk entry kali niee, haha...nanti result dah keluar korang jangan tertanya tanya plus tercari cari aku dekat mana mana okayy, sebab aku berehat dari dunia siber niee and nakk fokus apa next plann aku lepas dapat result tu... hee, kejap jee kot tak lama punn kang jadi blog usang lagi pulakk tinggalkan lama lama... hehehe...


with purplishes love,
ena <3
THANKS ! sudi membaca, sayang korang :)

2 comments:

Zakaria's daughter said...

haha.
samalahh wa.
berdebar gak

iyka syafika said...

hehehe...insya allah adeq boleh punya smbung stdy nie...jangan rsau erk dear.doa byk2.
done follow ur blog dear.thank fllow my blog.=)

 
Copyright@Segala Yang Terkandung Dalam Blog Ini Hak Milik EnaRasinah